hhaanmassagetherapeut.jpg

NVST

Nieuws

MASSAGE BIJ FIBROMYALGIE

Op dinsdag 2 oktober 2018, heb ik de opleiding "massage bij fibromyalgie" afgerond.

Deze behandelvorm is er op gericht om de client een zo'n pijnloos mogelijke behandeling te

geven met name op bindweefsel en spieren. De behandeling wordt afgesloten met een

isometrische spierontspanning.

Er zijn met deze behandelvorm al veel positive resultaten geboekt.

 

Probeer het eens!

 

BEHANDELING AAN HUIS IS MOGELIJK !!

 

Manuele toepassingen gebaseerd op de DORN-METHODE

Het uitgangspunt van de Dorn methode is een verschil in beenlengte, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Door de Dorn methode toe te passen kan een beenlengteverschil bijna altijd worden verbeterd dan wel opgeheven. Het is bij uitstek een methode voor mensen die niet "gekraakt" willen of kunnen worden. Met de Dorn methode proberen we een optimale situatie in de wervelkolom te creëren zodat de spinale zenuwen ongestoord hun werk kunnen doen. De correcties die worden uitgevoerd geschieden ALTIJD in beweging (dynamische correcties), waardoor het lichaam veel gemakkelijker de correcties accepteert.

 

Massagepraktijk Leens sluit zich aan bij NMTN

Praktijk voor Massagetherapie Leens heeft zich aangesloten bij de landelijke organisatie voor professionele triggerpoint-therapeuten de NMTN. NeuroMusculaire Triggerpointtherapie krijgt steeds meer bekendheid in Nederland en richt zich op de behandeling van zogenaamde triggerpoints, vastzittende spierknopen die elk hun specifieke uitstralingspijn kennen. Triggerpoints die actief zijn zorgen vaak voor pijnklachten op een andere plaats in het lichaam dan waar de verkramping zich bevindt. Triggerpoints ontstaan nogal eens op plaatsen waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Het zenuwstelsel speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van triggerpoints. Bij de behandeling wordt gewerkt vanuit een holistische visie, waarbij lichaam en geest verbonden zijn en richt men zich uitsluitend op het aantoonbare zenuw- spier- en gewrichtsstelsel.


  • PERSBERICHT NeuroMusculaire Therapeuten Nederland  18 juni 2012

Eerste groep “spierenspecialisten” slagen voor examen.


Herman Haan uit Leens heeft op 8 juni 2012 het diploma behaalt van NeuroMusculair Triggerpoint Therapeut. Dit samen met een 12 tal collega's. Herman Haan is aangesloten bij de landelijke organisatie voor professionele triggerpoint-therapeuten NMTN (NeuroMusculaire Therapeuten Nederland).

NeuroMusculair Triggerpointtherapie krijgt steeds meer bekendheid in Nederland. Deze therapie richt zich op de behandeling van 'triggerpoints'. Deze 'spierverkrampingen' hebben elk hun specifieke lokale- en uitstralingspijn. Actieve Triggerpoints zorgen vaak voor pijnklachten op een andere plaats in het lichaam dan waar de verkramping zich bevindt. Triggerpoints ontstaan door diverse oorzaken en dan nogal eens daar, waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak maken zij onderdeel uit van lang bestaande pijn waarbij maar niet duidelijk wordt waar deze vandaan komt. De behandelingen van Triggerpoints worden gedaan door massage en/of behandeling met Dry Needling. Dry Needling is een behandeling met zeer dunne naaldjes en geeft een snelle ontspanning van de spierverkramping.

Herman Haan is enkele jaren actief als Manueel (Sport) Massage Therapeut en Triggerpoint-therapeut. Het werken met triggerpointtherapie is bijzonder omdat hierbij aan de hand van het pijnuitstralingsgebied wordt gezocht naar spieren die verantwoordelijk zijn voor deze pijnklachten. Meestal zijn dit meerdere spieren (spierkettingen). Samen met de therapeut wordt gezocht naar de oorzaak van de klachten zodat gedrag of omstandigheden hieraan aangepast kunnen worden.

Goede ontwikkeling

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden NeuroMusculaire Triggerpointtherapie. Cliënten die aanvullend verzekerd zijn krijgen bij de meeste zorgverzekeraars hun behandeling vergoed. Een voorwaarde voor vergoeding is dat de therapeut is aangesloten bij de overkoepelende brancheorganisatie NMTN.