hhaanmassagetherapeut.jpg

NVST

Massages

Sportmassage

Sportmassage is bedoeld voor zowel recreatieve sporters als mensen die hun sport op hoger niveau beoefenen. Ook als er geen klachten zijn, is een bezoek aan de sportmasseur zinvol. Door deskundige massage, sportverzorging en advies kunnen blessures sneller en beter genezen. Verder zullen nieuwe aandoeningen minder snel optreden door een verbeterde spierfunctie en een verbeterd lichaamsgevoel. Het functioneren van de spieren verbetert door gerichte massages. Als ondersteuning voor intensieve training is massage een effectief hulpmiddel in het herstel en voorkomen van blessures "Sportmassage is het complex van maatregelen, adviezen en vaardigheden op het gebied van massage, verzorging en blessurepreventie".

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt u sneller en kunt u weer sneller een bepaalde prestatie leveren. Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming-up. Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen.


Segmentale massagetherapie

Bij deze therapie worden klachten behandeld vanuit de wetenschap dat uit iedere rugwervel zenuwen uittreden naar de gebieden waar zich organen, spieren, bot en huid bevinden. Vanuit elke wervel wordt zo een deel van het lichaam bediend en is het lichaam als het ware in segmenten opgebouwd.

Binnen zo'n segment hebben spieren, huid, bot en organen invloed op elkaars functioneren. Op die manier wordt duidelijk dat een klacht aan een orgaan, bijv. de maag, ook invloed heeft op de bijbehorende spier- en huidzone. De maag kan niet worden gemasseerd, huid en spieren wel! Op die manier kan indirect de klacht worden behandeld.

Deze behandeling dient een aantal malen te worden herhaald voor een optimaal resultaat.