sportmassage.jpg

NVST

Stoel(shiatsu)massage

De laatste jaren krijgen we in onze dynamische westerse maatschappij steeds meer te maken met de gevolgen van stress, een (te) hoge werkdruk en het steeds opnieuw moeten aanpassen aan de veranderingen in onze samenleving. Veel mensen hebben daar problemen mee, zowel junoiren als senioren. Veel te vaak wordt geen aandacht geschonken aan de eerste symptomen die wijzen op een te hoge belasting of werkdruk. Als gevolg daarvan worden steeds vaker problemen als spanningshoofdpijn, nek- en schouderklachten, burn-out en RSI geconstateerd.

Om gezondheidsproblemen en uitval te voorkomen is het van groot belang dat structureel wordt gewerkt aan stressreductie en spierontspanning. Een prima hulpmiddel hierbij is stoelmassage of StoelShiatsu. Deze behandelmethode wordt tegenwoordig veel toegepast in de werksituatie. Het is een laagdrempelige prettige methode om het stressniveau te verlagen en zo de negatieve gevolgen te reduceren of te voorkomen. Het laagdrempelige komt vooral tot uitdrukking in het feit dat de cliënt de behandeling gekleed ondergaat. Iedereen die StoelShiatsu heeft ondergaan, is enthousiast.

Wat is StoelShiatsu?

Bij stoelmassage zit de cliënt op een stoel die speciaal is ontwikkeld om een zeer ontspannen en rustgevende houding te kunnen aannemen. Bovendien stelt deze stoel de behandelaar in staat een effectieve en vitaliserende massagebehandeling te geven. Met manuele technieken bewerkt de behandelaar de rug-en schouderpartij van de cliënt. Ook de armen en de nek krijgen de nodige aandacht. Door de behandeling wordt het stressniveau belangrijk verminderd. Daardoor treedt verlaging van spiertonus op en wordt de stofwisseling belangrijk verbeterd. Wereldwijd wordt deze effectieve methode van ziektepreventie met veel succes toegepast. Bij de stoelmassage houden wij rekening met uw specifieke wensen, er wordt in overleg een specifieke behandeling bepaald als dit nodig is.

Bedrijven en instellingen die ernst maken met preventie van ziekteverzuim, kunnen eigenlijk niet meer om deze methode heen. De kosten zijn laag en de opbrengsten hoog. Uiteraard wordt stoelmassage ook toegepast in de praktijk van de professioneel opgeleide behandelaar.

Voor bedrijven zijn er fiscale voordelen: U moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. ( zie www.belastingdienst.nl ).