stoelsiatsu.jpg

NVST

Triggerpointtherapie

Gediplomeerd triggerpointcoach en triggerpointtherapeut.

Heeft u langdurig klachten waardoor uw mogelijkheden beperkt worden?
Heeft u het gevoel uitbehandeld te zijn, of heeft u te horen gekregen
“u moet hier maar mee leren leven”?
Dan is de Triggerpointtherapie mogelijk de oplossing. Veel langdurige klachten
waar mensen door gehinderd worden, hebben vaak te maken met de aanwezigheid
van actieve en latente triggerpoints.


Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen (in spieren) die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabijgelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken waaronder; (te) zware belasting, statische belasting, herhaalde beweging (rsi), verkeerde houding, stress, een val of botsing, medische ingreep. Door de triggerpointtherapie; het uitoefenen van druk op die verkrampte plekjes in de spieren, kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren.


Wat is nu zo uniek aan de triggerpointtherapie?

Samen met uw triggerpointcoach zoekt u deze triggerpoints op ( die meestal niet op de plaats zitten waar u de pijn voelt) en leert u hoe u deze het beste zelf kunt behandelen. Dit moet u dan een aantal keren per dag doen. Het unieke aan deze therapie is dat de cliënt hierdoor zelf het heft in handen kan nemen en zo de klachten kan doen afnemen en/of laten verdwijnen. Ook de leefstijl moet hierbij niet worden vergeten, zodat de oorzaak van de triggerpoints opgespoord kunnen worden.

 

Wat is 'dry needling' ?

Dry needling is een techniek waarbij een zeer dun naaldje door de huid en spier direct in een triggerpoint wordt geprikt. Hierdoor ontstaat een snelle ontspanning van de spierverkramping. Omdat er geen vloeistof wordt geïnjecteerd, spreekt men van 'dry needling'